Turbo czekoladowe, proteinowe kulki mocy z daktylami i kokosem 🥥

Taka zawsze była moja rada: ucz się gotować, a więc próbuj nowych przepisów, wyciągaj wnioski z własnych błędów, bądź nieustraszona i przede wszystkim miej z tego zabawę!

— Julia Child, Moje życie we Francji

Turbo czekoladowe, proteinowe kulki mocy z daktylami i kokosem 🥥

Szukasz pomysłu na szybką i smaczną przekąskę? Dziś na talerz wpadają turbooo czekoladowe, proteinowe kulki mocy, w których przemyciłam sporo ciekawych produktów, które razem tworzą połączenie idealne! 🤩 Ten przepis nie wymaga pieczenia, chłodzenia, dzięki czemu masz okazję skosztować ich zaraz po przygotowaniu! Koniecznie przetestuj, a jestem przekonana, że nie pożałujesz! 🤤🤭

SPRZĘT

  • blender lub termomix.
  • szpatułka.

SKŁADNIKI
  

  • 150 g suszonych daktyli + 2 łyżki wody z daktyli,
  • 30 g proszku białkowego WPC80 o smaku czekoladowym, np. firmy Mlekovita, kupuję w Biedronce/ Netto,
  • 50 g mąki migdałowej lub zmielonych migdałów,
  • 50 g masła orzechowego,
  • 2 łyżki wiórków kokosowych opcjonalnie dodatkowe wiórki do posypania na wierzch,
  • 1 łyżka syropu np. z agawy (można pominąć),
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej np. firmy kotanyi
  • szczypta soli himalajskiej/ kłodawskiej.

PRZYGOTOWANIE
 

  • Daktyle zalej gorącą wodą i poczekaj około 10/ 15 minut, aż zmiekną.
  • Odsącz wodę i zmiksuj na gładko w blenderze z 2 łyżkami płynu z daktylów.
  • Pozostałe składniki włóż do miski i wszystko razem wymieszaj.
  • Formuj okrągłe kulki, na wierzch można dodatkowo posypać wiórkami.
kulki mocy, proteinowe kulki, szybka przekąska

,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu